Omgeving
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Het spectaculaire Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft haar splinternieuwe deuren in maart 2016 geopend. Maak een wereldreis is één dag. Ga op expeditie in het poolgebied, maak een tocht door de olifantenvallei en beproef je overlevingskansen wanneer je oog in oog met de dieren van de Serenga. Gasten van Vakantiepark Drouwenerzand kunnen voordelige toegangskaartjes kopen bij de receptie.

Zwemparadijs Tropiqua Veendam

Het hele jaar door is hier zomerse waterpret! Het zwemparadijs ligt op ca. 20 autominuten van het Vakantiepark. Tropiqua heeft een 60 meter lange glijbaan, een wildwaterkreek met stroomversnellingen, waterkanon, whirlpools, waterpaddenstoel en massagestralen. Is het warm weer? Dan kan je ook naar het buitenbad mét ligweide. Veel plonsplezier! Gasten van Vakantiepark Drouwenerzand kunnen voordelige toegangskaartjes kopen bij de receptie.

Boomkroonpad Drouwen

Maak een spannende tocht door de worteltunnel en ga daarna als een eekhoorn door de toppen van de bomen. Je kunt spelen op de bosweide of in het Lorkenspeelbos, waar niet hoeft en veel mag. Bouw je eigen hut bijvoorbeeld! Het Boomkroonpad geeft een speelse betekenis aan het bos én is uitgangspunt voor veel wandel- en fietspaden. Gasten van Vakantiepark Drouwenerzand kunnen voordelige toegangskaartjes kopen bij de receptie.

Hunebedcentrum Borger

Volg het spoor van de hunebedbouwers en begin bij het grootste hunebed van Nederland in Borger. Hier leer je Drenthe’s voorouders kennen die 5000 jaar geleden deze mysterieuze graven bouwden. Maak ook een wandeling door het Oertijdpark met prehistorische bouwwerken en objecten. Voor kinderen is er een blotevoeten pad. Gasten van Vakantiepark Drouwenerzand kunnen voordelige toegangskaartjes kopen bij de receptie.

Dinopark Landgoed Tenaxx

Of je nu op zoek bent naar spannende dino-avonturen, adembenemende attracties of goed verzorgde groepsactiviteiten, op Landgoed Tenaxx is voor iedereen wat te vinden. Ontdek dit unieke park met dino’s, arboretum en prachtige natuur. 

Breeland Recreatie Annen

Op slechts 20 autominuten ligt Breeland recreatie in Annen, hier zijn veel recreatie mogelijkheden; klootschieten, letterboxen, steppen, fietstocht happen en trappen, kanoën, survivallen etc.. Zoek het avontuur!

Manege Gasselte

Manege Gasselte ligt op ca. 1500 m vanaf Drouwenerzand. Beginners kunnen onder begeleiding een één uurs ritje in stap over de heide en bos. En voor de wat meer gevorderde ruiter zijn er één, twee, drie uurs ritten, of zelfs dagtochten incl. picknick. 

Spitter Spetter Spat!

In de directe omgeving zijn er voldoende zwemgelegenheden voor zowel zomer als winter. Openluchtzwembaden zijn te vinden in Gieten, Gasselternijveen en Exloo. 

Bij zomerse temperaturen kun je genieten van de in de nabij gelegen recreatieplas 't Nije Hemelriek (ca. 10 fietsminuten). 

Markten in de omgeving

* Borger -  elke dinsdagmorgen 
* Emmen - elke vrijdagmorgen
* Assen - elke woensdag en zaterdag
* Stadskanaal - elke zaterdag
* Groningen - elke dinsdag, vrijdag en zaterdag

(Overdekt) winkelen

Assen, Emmen en Groningen, alledrie goed te bereiken (max. 30 minuten) met zowel eigen vervoer als openbaar vervoer. Hier kun je shoppen naar hartenlust! 

 

Wandelen en fietsen

Ons vakantiepark bevindt zich middenin een prachtige natuurlijke omgeving. Je loopt zo de bossen of natuurgebied 'Het Drouwenerzand" in. Dit is nog één van de weinige actieve stuifzandgebieden in Drenthe. Het grootste gedeelte van de 200 hectare is begrazingsgebied en domein van een kudde Drentse Heideschapen. 

Verken Drenthe op de fiets 
Vanuit het Vakantiepark kun je alle kanten op. Fiets door de besloten bossen, over de uitgestrekte heide en langs de vele hunebedden. De gevarieerde omgeving van Drenthe maakt een feest van elke vakantie!

Knooppuntenroute 
Drenthe heeft een groot fietsknooppuntenroute netwerk. Ontdek Drenthe daarom eens op deze manier! Met deze route kun je zelf bepalen waar je start en met welke afstand. Onderweg kom je bordjes tegen met nummers die overeenkomen met de knooppunten. Op de bordjes staan ook de natuurgebieden en dorpjes aangegeven. Zo bepaal je zelf je eigen route door Drenthe! Wil je zelf een route samenstellen? Dat is mogelijk! Met een knooppuntenroute kom je op de mooiste plekjes. Via knooppuntkaarten of een routeplanner stel je eenvoudig een eigen route samen. 

Fietsapp's  
Smartphone in de aanslag! Download een van onderstaande apps en stap op de fiets. Via deze apps vindt je vele fietsroutes door Drenthe. 

 • Route.nl – Vele gratis fietsroutes
 • ANWB – 20 fietsroutes en fietsknooppunten door heel Nederland en België, inclusief informatie over bezienswaardigheden, horeca en fietsservicepunten. (gratis)
 • Natuur Routes Natuurmonumenten – "wandel of fiets mee met de boswachter" (gratis)
 • Fiets123 – fietsknooppunten door Nederland, inclusief informatie over bezienswaardigheden, horeca en oplaadpunten voor electrische fietsen.
ACTIES EN ARRANGEMENTEN
PAAS ARRANGEMENT LODGES

- Vrijdag 19/04 - dinsdag 23/04 2019
- Nieuw in 2019: Kasteel & Saloon Lodges!
- Inclusief Attractiepark
- Volledig ingerichte lodgetent
- Geschikt tot 7/8 personen
- Avontuurlijk overnachten in Drenthe! 

KERST- EN OUD & NIEUW ARRANGEMENTEN
 • Eropuit tijdens kerst en/of oud & nieuw? 
 • Check onze voordelige arrangementen! 

  Nu met 15% last minute korting! 

 

PAAS ARRANGEMENT CAMPING
 • Vrijdag 19/04 - dinsdag 23/04 2019
 • Inclusief toegang Attractiepark
 • Eigen speeltuin op de camping
 • Voordelig lang weekend genieten!